6 superhrana za jelo nakon poroda

Nema sumnje da hrana potiče naše tijelo na obavljanje njegovih svakodnevnih aktivnosti, što je točno, posebno kada uključuje brigu o novorođenčetu i dojenje odmah nakon poroda.

Trudnice obično razmišljaju o svim potrebnim pojedinostima koje se tiču ​​njihovih beba, ali one napuštaju važnost prvih obroka odmah nakon poroda.

Bez obzira želite li smršavjeti, zdravo se hraniti kako biste dobili više energije ili povećati laktaciju, važno je znati što jesti.

Koju hranu jesti?

Ako ne znate što jesti, za vas smo odabrali neke brze, jednostavne, ali izuzetno zdrave i korisne namirnice:

  • Losos

Losos, poput ostalih ribljih ulja, sadrži puno DHA, oblika masti. DHA je važna za rast živčanog sustava vaše bebe. DHA se nalazi u cijelom majčinom mlijeku, no razine su veće u mlijeku žena koje konzumiraju više DHA u svojoj prehrani.

  • Zobena kaša

Pobrinite se da jedete puno hrane bogate vlaknima. Zobene pahuljice su još jedan nježan ugljikohidrat koji je relativno bljutav. Poznat je i kao galaktagog koji pomaže povećati proizvodnju majčinog mlijeka.

  • Jaja

Jaja su svestran način za redovito zadovoljavanje tjelesnih potreba za proteinima. Doručak, ručak ili večera, razmutite nekoliko jaja, bacite tvrdo kuhano jaje na salatu ili pojedete omlet. Odaberite jaja obogaćena DHA kako biste povećali količinu ove važne masne kiseline u svom mlijeku.

  • Mliječni proizvodi s niskim udjelom masti

Mliječni proizvodi imaju važnu ulogu u zdravoj prehrani nakon poroda i dojenja. Oni su jedan od najboljih izvora kalcija, osim što opskrbljuju proteinima i vitaminima B skupine. Ako dojite, vaše mlijeko je bogato kalcijem, što pomaže u razvoju kostiju vaše bebe. Možete konzumirati bilo koji od svojih omiljenih proizvoda, poput jogurta, mlijeka ili sira.

  • Datumi

Konzumiranje datulja ubrzo nakon rođenja značajno smanjuje gubitak krvi i krvarenja. Oni su također odličan izvor rafiniranog šećera, koji vam može pomoći da brzo vratite energiju nakon poroda.

  • Pileća juha

Žene u laktaciji u prosjeku trebaju dodatnu litru tekućine dnevno nego žene koje nisu u laktaciji. Zato čak i ako popijete pravu količinu vode, to možda neće biti dovoljno.

Pileća juha idealan je obrok nakon poroda. Hidratantna i slana juha prirodno nadoknađuje elektrolite, dok vam blagi rezanci ispunjeni ugljikohidratima olakšavaju hranjenje.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *